Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA
Zanimivo & poučno
Nov način spoznavanja katekizma.
Novo & drugačno
Spoznavanje krščanstva na drugačen način.
Pogumno & odločno
Odkrijte božjo ljubezen.
Uresničite moje sanje!
Če boste mnogi skupaj delali, bo na svetu bolje
Youcat
Youcat
KATEKIZEM KATOLIŠKE CERKVE ZA MLADE

»Mladi hočejo verovati, iščejo Boga, ljubijo Kristusa in hočejo sopotništvo!« (Benedikt XVI.)

V tem kontekstu je nastala misel: ali ne bi »Katekizma katoliške Cerkev« skušali prevesti v jezik mladine? Pod zanesljivim dirigiranjem dunajskega nadškofa Christopha Schönborna je zato nastal »Youcat« za mlade ljudi. Na voljo je tudi v slovenščini.
Docat
Docat
»Moje sanje: želim si milijon mladih kristjanov, ja, najbolje eno celo generacijo, ki bo zares živela družbeni nauk cerkve v svojih življenjih.« Papež Frančišek

Družbeni nauk Cerkve za mlade prinaša navodila, kako živeti krščanstvo doma, v šoli, na internetu, v politiki in gospodarstvu. Skratka povsod. To niso zatežena navodila, nasprotno, so zanimiva, opremljena z norimi citati in zabavnimi ilustracijami.

Se še sprašuješ, zakaj bi potreboval navodila za uporabo vere?
Youcat birma
Youcat birma
Predstavljaj si, da hočeš teči maraton – v Berlinu ali celo v New Yorku. Brez vaje ne bo šlo. Vsaj pol leta prej moraš začeti teči, spremeniti prehrano, se odpovedati čokoladi in pečenemu krompirju.
Nagrada za odpovedovanje je utrjeno telo. Nekega dne pride tekma, medtem, ko drugim zmanjkuje sape, imaš ti neskončno zalogo moči in si čisto spredaj.
Youcat birma - priročnik za voditelje
Youcat birma - priročnik za voditelje
Dragi birmanski voditelj, tale priročnik prinaša učne načrte birmanskih ur, obsežno bazo idej, predznanja, namigov, konkretnih delovnih listov ... Skratka vse kar potrebuješ, da bodo birmanske ure zanimive (ti pa sproščen birmanski voditelj).
Youcat molitvenik
Youcat molitvenik
Ta knjiga naj mladim pomaga na poti molitve in prijateljstva z Bogom. V njej so zbrane stare in nove molitve za dobre in hude dneve in noči. V njej so nekatere molitve iz Svetega pisma, molitve Cerkve in bogoslužja, iz katerega so zajemali svetniki in današnji molivci.
Youcat spoved
Youcat spoved
Kaj je čisto na vrhu lestvice hitov najmanj priljubljenih reči? Brez dvoma: obisk zobozdravnika. Takoj za zobozdravnikom pa je na vrsti spoved.
Okej, drži. Potrebnega je veliko poguma, da se soočim tudi s temnimi platmi svojega življenja. A se da!
Docat je kulski. Razumljivo odgovarja na vprašanja, dileme in predsodke. Samostojno in v povezavi z drugimi knjigami iz zbirke Youcat razlaga, spodbuja, motivira, aktivira. Pritegne in usmeri, vžge in požene v akcijo ...
Mojca Krajnc
Mojca Krajnc
V naši župniji birmanci YOUCAT dobijo kot darilo ob prejemu zakramenta svete birme. YOUCAT je dobra osvežitev.
Matej Gnidovec kaplan Kočevju
Matej Gnidovec kaplan Kočevju
kaplan v župniji Kočevje
Youcat Birma je posrečena kombinacija izbranih vsebin iz katekizma, povezovanje z izkušnjami, ki so mladim blizu.
S. Jana Rovtar
S. Jana Rovtar
katehistinja v Izoli

Gradiva

Birm!ivity subtitle
Gradivo za Youcat - birma
priročnik za voditelje
Več ...

Kaj je čisto na vrhu lestvice hitov najmanj priljubljenih reči? Brez dvoma: obisk zobozdravnika. Takoj za zobozdravnikom pa je na vrsti spoved.

Kaj? Da bi popolnemu tujcu pripovedoval najslabše reči o sebi? Se mi je čisto zmešalo?! In da bi šel celo k duhovniku in mu povedal, da sem kradel, varal, lagal? Da sem sošolca, s katerim sedim v klopi, poslal k vragu in polovico noči surfal po slabih straneh na netu? To vendar ne gre! Le kaj si bo mislil o meni? Potem mu ne morem nikoli več stopiti pred oči!

Okej, drži. Potrebnega je veliko poguma, da se soočim tudi s temnimi platmi svojega življenja. A se da!

Priročnik YOUCAT Spoved! prikaže, kako nas Bog po zakramentu sprave osvobaja krivde, celi naše rane in nam po svojem odpuščanju omogoča novo življenje. In to vsakokrat znova. Knjižico oblikujejo konkretni primeri, privlačno oblikovanje in jezik, ki je blizu mladim.

Tako nam vsebina konkretno oriše spoved:

Spoved je nekaj povsem preprostega. Bog mi reče: »Grešil si, ampak ker iskreno obžaluješ in ker te ljubim, ti odpustim.« Strga mojo zadolžnico, pritisne na gumb »Resetiraj«, izprazni »Koš«, klikne na »Ponovni zagon«. Podarjena mi je nova priložnost, nov začetek.

Natančneje gledano pa sploh ne začnem »vedno od začetka«. To ni kot pri igrici Človek, ne jezi se, kjer mora figurica nazaj na izhodišče in vso pot opravi znova. Bolj je podobno Carrera dirkališču: zaradi grehov, ki so se mi sčasoma nabrali, me vrže iz ovinka. Bog vzame moje vozilo in me postavi nazaj na progo. Ni mi treba nazaj na začetek, pač pa smem nadaljevati vožnjo na mestu, kjer me je odneslo s ceste. Znova sem v pogonu, sveže opran, s polnim rezervoarjem goriva. Hej, in od zdaj naprej vozim z novimi gumami!

Ob predstavitvi dejstev o samem zakramentu, nam knjižica ponuja tudi veliko možnosti za izpraševanje vesti, oporo pri poteku obreda spovedi ter vzpodbude za vsakdanje življenje, da bi bilo čim manj »onesnaženo«.