Deprecated: Required parameter $options follows optional parameter $loglevels in /var/www/clients/client1/web6/web/libraries/rokcommon/RokCommon/Logger/Joomla.php on line 33

Deprecated: Required parameter $category follows optional parameter $loglevels in /var/www/clients/client1/web6/web/libraries/rokcommon/RokCommon/Logger/Joomla.php on line 33
Youcat.si

Ta knjiga naj mladim pomaga na poti molitve in prijateljstva z Bogom. V njej so zbrane stare in nove molitve za dobre in hude dneve in noči. V njej so nekatere molitve iz Svetega pisma, molitve Cerkve in bogoslužja, iz katerega so zajemali svetniki in današnji molivci.

Knjiga ima dva dela: prvi del vsebuje jutranje in večerne molitve za dva tedna. Drugi del pa je zbirka molitev za različne priložnosti. Lahko so v pomoč pri osebni molitvi in skupni molitvi Cerkve.

Zapisane molitve iz izročila Cerkve bodo mlade uvajale v njihovo osebno molitev. Niso namenjene samo za ponavljanje. Ko mladi izgovarjajo molitev drugega človeka, molijo skupaj z njim in on z njimi. Pisci te knjige želijo moliti z mladimi. Želijo biti njihovi sopotniki vere in jim pomagati, da bodo znali moliti s svojimi besedami in s svojim molčanjem ter poslušanjem. Tako bodo v molitvi vedno globlje povezani z Bogom.

Posebno težo molitveniku dajejo molitve in misli naših avtorjev ter fotografije mladih. Pri izboru slovenskih molitev in misli so sodelovale sestre karmeličanke in klarise.